Om oss

Vilka är vi

Vi som driver BRÖDSMEDJAN heter Jonas och Silvia. Vi är riktiga matnördar och hade väldigt svårt att acceptera att man inte kunde köpa ekologiskt surdegsbröd här i Jönköping.

Hur har det blivit till

Silvia kommer från Schweiz, där man har en kultur för riktig gott och hantverksmässigt framställt bröd. När vi bodde i Schweiz tillsammans, utvecklade även Jonas en förkärlek för luftigt, krispigt bröd utan tillsatser. Tillbaka i Sverige, började han experimentera med surdegsbakning själv och rätt snart blev det riktig goda bröd! När vi fick barn blev det ännu viktigare för oss att äta ren och näringsrik mat, och Jonas började baka bröd för familjen varje vecka. Eftersom han använde hantverksmässiga metoder där degen ges tid att jäsa, började det ta in rätt mycket tid i våra liv. Dessutom kände vi väldigt synd om alla andra Jönköpingsbo som inte hade möjlighet att äta det här goda brödet! Då föddes idéen om ett eget bageri. I början hade vi endast en liten matvagn som vi parkerade på vår villatomt där Jonas bakade. Men efterfrågan var snart så stor att vi bestämde oss för att flytta till större lokaler.

Råvarorna vi använder

Vi är båda väldigt insatta i miljöfrågor och är en aktiv del av den lokala omställningsrörelsen. Därför är det självklart att vi bar använder lokala och ekologiska råvaror i våra produkter.