Våra bröd

Din mage förtjänar ett riktigt bröd

För att våra surdegsbröd ska innehålla så MYCKET NÄRING som möjligt, är de bakade på FÄRSKMALET FULLKORNSMJÖL som vi maler i vår egen kvarn direkt innan det hamnar i degen. Detta i kombination med att vi använder oss av FORNTIDA KULTURSPANNMÅL och GAMLA SVENSKA LANTSORTER som är rika på smak, vitaminer och mineraler gör att vi kan baka ett bröd som inte bara är VÄRLDENS GODASTE utan även riktigt HÄLSOSAMT.

Alla våra bröd innehåller endast mjöl, vatten, salt, surdegskultur och kärlek!

Idun

Vårt lite ljusare vetefullkornsbröd med Ölandsvete
50% Vårvetemjöl
25% Ölandsvetemjöl fullkorn
25% Dinkelmjöl fullkorn

Emmersson

80% Vårvetemjöl
20% Emmermjöl fullkorn

Rusten

80% Rustikt vårvetemjöl
20% Dinkelmjöl fullkorn

Brage

Vår tolkning av ett klassiskt svenskt rågbröd med skållat rågmjöl som ger brödet en naturlig sötma
50% Rågmjöl fullkorn
50% Siktat Vårvetemjöl

Järnsaxa

Ett ljuvligt grovt bröd med 100% fullkornsmjöl. Ett bröd med mycket av vitaminer, mineraler, smak och kärlek.
60% Dinkelmjöl fullkorn
20% Ölandslantvetemjöl fullkorn
10% Emmermjöl fullkorn
10% Enkornmjöl fullkorn

Mjölner

I det karga klimatet vi har här i Skandinavien samt även i Alpregionerna nere i Europa har vi historiskt varit tvungna att förlita oss på mer hårdkokta sädessorter. Råg har i vissa regioner varit det enda som kunnat ge en god skörd. Därför har dessa regioner sina egna traditionella rågbröd gjorda på 100% rågmjöl. Bröden skiljer sig i konsistens, smak och utseende beroende på var i Europa man befinner sig. Vårt bröd är en variant på vad de i de franska alpregionerna kallar Tourte de Seigle (Rågtårta), ett underbart välsmakande, mjukt och vackert rågbröd, gjort på
100% färskmalet rågmjöl

(i procent av torrvikt)