Våra bröd

Vi bakar hälsosamt surdegsbröd utan tillsatser. Vi använder oss av gamla hantverksmässiga metoder där degen ges tid att jäsa i lugn och ro. Råvarorna är viktiga för oss då vi vill göra ett så välsmakande och hälsosamt bröd som möjligt. Mjölet kommer från traditionella svenska spannmålssorter ansvarsfullt odlade av KRAV-certifierade bönder i Västergötland.

Alla våra bröd innehåller endast mjöl, vatten, salt, surdegskultur och kärlek!

Idun

Vårt lite ljusare vetefullkornsbröd med Ölandsvete
50% Vårvetemjöl
25% Ölandsvetemjöl fullkorn
25% Dinkelmjöl fullkorn

Emmersson

80% Vårvetemjöl
20% Emmermjöl fullkorn

Rusten

80% Rustikt vårvetemjöl
20% Dinkelmjöl fullkorn

Brage

Vår tolkning av ett klassiskt svenskt rågbröd med skållat rågmjöl som ger brödet en naturlig sötma
50% Rågmjöl fullkorn
50% Siktat Vårvetemjöl

Järnsaxa

Ett ljuvligt grovt bröd med 100% fullkornsmjöl. Ett bröd med mycket av vitaminer, mineraler, smak och kärlek.
60% Dinkelmjöl fullkorn
20% Ölandslantvetemjöl fullkorn
10% Emmermjöl fullkorn
10% Enkornmjöl fullkorn

Mjölner

I det karga klimatet vi har här i Skandinavien samt även i Alpregionerna nere i Europa har vi historiskt varit tvungna att förlita oss på mer hårdkokta sädessorter. Råg har i vissa regioner varit det enda som kunnat ge en god skörd. Därför har dessa regioner sina egna traditionella rågbröd gjorda på 100% rågmjöl. Bröden skiljer sig i konsistens, smak och utseende beroende på var i Europa man befinner sig. Vårt bröd är en variant på vad de i de franska alpregionerna kallar Tourte de Seigle (Rågtårta), ett underbart välsmakande, mjukt och vackert rågbröd, gjort på
100% färskmalet rågmjöl

(i procent av torrvikt)