Våra ställen

Butiken på Östra Storgatan

Vår butik ligger på Östra Storgatan 41, precis bredvid Kristine Kyrka.

Förutom vårt nybakade surdegsbröd har vi ett brett utbud av lokalproducerade, ekologiska och hållbara produkter:

Direkt från Jönköpingstrakten

  • Gräsbetesägg och grönsaksskott från Wetterbrandts Gård utanför Skärstad (beställ direkt på www.wetterbrandt.se)
  • Yoi KomBucha, opastöriserad, ekologiskt certifierad och lokalproducerad i Bankeryd
  • Äppelmust från Grannskörden, ofiltrerad premiummust från frukt plockat i grannskapet, producerad i Lekeryd
  • snart: glutenfritt bönbröd från Matakrobatarna i Huskvarna

Ekologiska matvaror

Vi säljer det vi själva älskar. Det som känner oss vet, att vi lägger stort värde på kvalitet och smak, så väl som att det ska vara hälsosam. Fruktkonserver till exempel är alla osötade eller smaksatt med frukt rsp. honung. Vi försöker få tag i produkter från Sverige eller det nära utlandet. Mat som växer i varmare områden köper vi bara från företag som har personlig och rättvis kontakt med producenterna. Vi säljer bland annat:

  • mjöl, svensk dinkelpasta och andra spannmålsprodukter från Wästgötarna samt mjöl från Warbro Kvarn (våra leverantörer till bageriet)
  • ekologiska kryddor av bästa kvalitet från Heuschrecke
  • sockerfria fruktinläggningar, torkad frukt och kokosmjölk från MorgenLand: produkterna kommer från deras ekoprojekt i Turkiet, Sri Lanka och Algerien
  • bl.a. glutenfri linspasta, pasta på durumvete och den bästa balsamvinäger som vi vet från BIODO, en tysk ekomatproducent vi litar på

Zero Waste och giftfri pyssel

I vår Zero Waste (”noll skräp”) hörna erbjuder vi fina produkter som gör din vardag lite mer miljövänlig, t.ex. nätpåsar till fruktinköp, handgjorda ekotvålar, svensktillverkade bivaxdukar eller VäxboLins fina (plastfria) disktrasor. Vi för även Sonetts hushållsprodukter som du kan fylla på ur dunken hos oss. Är du intresserad av Zero Waste och plastfri vardag, kolla gärna min hemsida www.plastbantasverige.se för mer inspiration och hela sortimentet.

Som hemmaföräldrar till två kreativa barn vet vi hur viktigt det är att ha giftfria färger, leklera, lim och pennor hemma. ökoNorm tycker vi mycket om och hoppas ditt barn eller barnbarn får också glädje av att få vara kreativ utan förbehåll.

Vi har öppet Onsdag – Torsdag 11:00- 18:00 och Fredag 11:00-17:00. Välkommen!

Bageriet på Hedenstorp

I en liten idustrilokal på Hedenstorp i Jönköping ligger vårt hantversbageri. Det är här vi knådar och bakar vårt goa surdegsbröd. Mellan 10-12 på vardagar är du välkommen att titta förbi och även köpa bröd rakt ur ugnen! Här i bageriet har vi även vår lilla stenkvarn. Vill du köpa dagfärskmalet fullkornsmjöl till dina egna bakäventyr, kan du komma förbi direkt på Hedenstor och vi malar fullkornsmjölet till dig direkt medans du väntar. Eller så ringer du under förmiddagen och hämtar i butiken på Östra Storgatan på eftermiddagen.

Adressen är:
Brödsmedjan
Vitmossevägen 6
55593 Jönköping

REKO-ring

Vi levererar även till REKO-ringen i Jönköping. Vill du handla där, måste du bli medlem i Facebookgruppen ”REKO Jönköping-Huskvarna”. Du kan beställa dina varor direkt på Facebook och hämtar dem här:

  • REKO Jönköping-Huskvarna (torsdagar udda veckor): M2-Center mellan 18:00 och 19:00
  • REKO-ring Gränna (torsdagar jämna veckor): Ribbaskolans innergård mellan 18:00 och 18:30

Västra Torget

Varje Lördag står vi på Västra Torget med vår matvagn och bakar färskt surdegsbröd på plats. Kom förbi mellan 7:00 och 13:00. Först till kvarn!